Orasul Dubrovnik, cu strazile sale cu piatra cubica si acoperisurile cu tigla rosie, reprezinta o destinatie cu privesti uluitoare pentru toti vizitatorii, indiferent de bugetul lor. Plin de o istorie bogata si fascinanta, Dubrovnik abunda in atractii turistice. O vacanta in Dubrovnik este minunata primavara, vara sau toamna, datorita climatului sau bland mediteranean.
Cu date de plecare flexibile, in limita locurilor libere la momentul cererii de rezervare!
Preturi Sejur 8 zile de persoana in camera dubla:
Hotel inclus |
Pret Sejur |
Detalii hotel |
Hotel Elite 3*, Budva |
de la 550 € |
|
Hotel Montenegro Beach 4*, Budva |
de la 798 € |
Servicii incluse in preturile ofertelor:
- Zboruri cu escala la Belgrad din Bucuresti - DUBROVNIK - Bucuresti, Compania AIR SERBIA
- Taxele de aeroport
- Cazare 7 nopti la hotelul ales in camera dubla
- Fara mic dejun/ Mic dejun/ Demipensiune/ All Inclusive
Conditii generale Sejur:
* datele de plecare sunt flexibile, la alegere
* tariful este valabil in functie de disponibilitatea locurilor la momentul cererii de rezervare
* la cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera Single pentru o singura persoana
* la cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, alta companie aeriana.
**********************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
PRINCIPALELE ATRCTII IN DUBROVNIK
Daca doriti sa vizitati Dubrovnik-ul, in cele ce urmeaza veti gasi informatii despre cateva obiective turistice pe care ati putea dori sa le luati in considerare.
Probabil ca veti intra in orasul vechi prin poarta Pile, astfel ca in fata dumneavoastra veti vedea Stradun-ul. Aici veti putea vedea fantana Onofrio, construita in 1438. In dreapta poate fi admirata Manastirea Franciscana, cu una dintre cele mai vechi farmacii din Europa, deschisa inca din 1391. In celalat capat al Stradun-ului se poate vedea locul preferat de intalnire al localnicilor, Coloana Orlando, cu biserica in stil baroc, Sf. Blaise si Sponza Place. Tot aici veti gasi si Palatul Rectorului, ridicat in 1441, ce serveste acum ca muzeu, fiind intesat de expozitii valoroase si cu multa istorie.
Fata in fata cu palatul, dincolo de o strada ingusta se gaseste scuarul Gunfuliceva Poljana, unde functioneaza o piata alimentara. In aceiasi locatie se afla si Manastierea Iezuita ce dateaza din prima parte a secolului al XVIII-lea. De aici va puteti indrepta cu usurinta spre portul orasului vechi si sa vizitati zidurile de cetate ce imprejmuiesc orasul si care se afla intr-o stare foarte buna de conservare.
Stradun sau Placa
Stradun, ce mai poarta denumirea si de Placa, se intinde de la poarta Pile la poarta Ploce. Dalele de pavaj au fost asezate in 1468. La unul dintre capetele sale, la Poarta Pile, se regeseste Fantana Onofrio, in timp ce in partea opusa se gaseste Coloana Orlando.
Zidurile orasului (Cetatea Dubrovnik)
Zidurile imprejmuitoare ale orasului au fost construite in secolul al X-lea, dar fortificatii ulterioare au fost adaugate in 1453. Acestea masoara 3 m grosime, pe latura dinspre mare si 6 metri grosime in partea dinspre uscat. Orasul vechi are fortificatii in cele 4 colturi ale sale:
- Turnul Minceta
- Fortareata Revelin
- Fortareata Sf. Ion
- Bastionul Bokar
Palatul Sponza
Acest palat a fost construit in 1522, rezistand cutremurului din 1667. De-a lungul timpului a fost utilizat in scopuri multiple, inclusiv pe cea de vistierie pentru Republica Ragusa. In zilele noastre, adaposteste arhivele locale, in timp ce parterul este rezervat pentru expozitiile din timpul Festivalului Verii. De asemenea, gazduieste o expozitie permanenta numita "Camera memoriala a aparatorilor Dubrovnikului", in memoria victimelor razboiului din 1991-1995.
Poarta Pile
Incepand cu secolele XV si XVI si pana in prezent poarta de vest a ramas intrarea traditionala in Orasul Vechi. Aici poate fi vazuta si o statuie a Sf Blaise, ocrotitorul Dubrovnikului.
Marea Fantana a lui Onofrio
Construita initial in 1438 de catre arhitectul italian Onofrio della Cava, fantana a fost partial distrusa de cutremurul din 1667 si a suferit si pe urma razboiului, in 1992. Acesta facea parte din reteaua de apa oraseneasca, proiectata in secolul al XV-lea, care aducea apa din raul Dubrovacka, de la o distanta de 12 km.
Poarta Ploce
Reprezinta intrarea dinspre est in Orasul Vechi, datand din secolul al XV-lea.
Manastirea Franciscana
Este o manastire ce dateaza din 1360, insa mare parte din ea a fost distrusa de cutremurul din 1667 si reconstruita. Tot aici poate fi gasita si cea mai veche farmacie/spiterie din Europa, datata 1316/1317.
Biserca Sf. Blaise (Crkva svetog Vlaha)
Aceasta biserica este construita in stil baroc, fiind ridicata intre anii 1705-1717. Gazduieste in altar, o statuie de bronz a sfantului ocrotitor al Dubrovnikului, ce este scoasa in fiecare an in timpul festivalului Sf. Blaise (Sveti Vlaho). Vitraliile bisericii au fost montate in 1970.
Catedrala
Catedrala dateaza din 1673, fiind proiectata de arhitectul italian Andrea Buffalini, pentru a inlocui catedrala din secolul al XII-lea ce se situa pe acelasi amplasament, inaintea cutremurului. Aceasta gazduieste un poliptic (pictura alcatuita din mai multe panouri articulate) cu tema Intrarii Sf Maria in Biserica atribuit lui Titian.
In Trezoreria catedralei se pastreaza capul Sf. Blaise, impodobit cu o coroana incrustata cu pietre pretioase. Un cutremur, survenit in 1979, a dus la efectuarea de drenaje dedesubtul catedralei, astfel ca in timpul excavatiilor au dus la descoperirea unei catedrale in stil romanic, pe locatia celei actuale. Catedrala in stil romanic, fusese precedata de o biserica din sec VI, dupa cum au dezvaluit cercetarile.
Palatul Rector
Proiectat in mare parte de catre Onofrio della Cava, acelasi architect respronsabil si pentru Fantana lui Onofrio, Palatul Rector a fost martor unei istorii turbulente. Cladirea originala, din secolul al XII-lea, a fost distrusa complet in 1453 de o explozie de praf de pusca, iar cea actuala, ridicata in acelasi an, a suferit distrugerea etajului 2 de catre o explozie similara, zece ani mai tarziu. Cutremurul din 1667 a prilejuit de asemenea stricaciuni cladirii.
Rezultatul tuturor acestor intamplari este ca ceea ce se poate vedea acum din palat a rezultat in urma muncii mai multor arhitecti si a mai multor stiluri arhitecturale. Cladirea gazduieste acum muzeul orasului, dar pentru mult timp a fost resedinta Rectorului, reprezentat al Republicii Ragusa, functie care comporta insa, putina putere politica.
Telecabina Dubrovnik
Una dintre principalele atractii ale orasului o reprezinta telecabina, construita in 1969, ce urca pana in varful muntelui Srd, deasupra orasului, astfel ca vizitatorii au ocazia sa se bucure de si mai multe panorame spectaculoase ale Orasului Vechi si a tarmului. Telecabina a fost distrusa in anii ’90, in timpul razboiului si nu a fost reparata decat recent. Serviciul a fost restabilit si inlocuit cu echipamente complet noi, astfel ca este din nou un obiectiv care trebuie vizitat. Calatoria dureaza doar 3 minute, iar sus puteti admira privelistea in timp ce va bucurati de o gustare la un restaurant sau o cafenea.
Pe platoul muntelui a fost deschis recent Muzeul Razboiului de Independenta Croat, care prin diversele sale expozitii ilustreaza cum s-a aparat orasul in timpul razboiului din 1991-1995.
Muzeul Visia Dubrovnik 5D
Daca considerati ca v-au ajuns privelistile istorice ale Dubrovnikului si aveti chef de ceva mai modern, indreptati-va spre noul muzeu 5D pentru a experimenta orasul intr-un mod diferit. Muzeul doreste sa dea turistilor sansa sa afle mai multe despre oras prin utilizarea celor mai moderne tehnologii, si anume 5D, adica o combinatie de realitate virtuala si proiectii holografice. Muzeul se situeaza in Manastirea Sf. Clara, nu departe de Poarta Pile. Mai multe informatii la Vista Dubrovnik.
Sfat: achizitionati o Cartela Dubrovnik
Daca planuiti sa vizitati mai multe muzee in Dubrovnik, achizitionarea unei cartele este o necesitate. Cartela va da posibilitatea de a intra in multele muzee din oras, precum si acces la sistemul de transport public cu autobuzul. Se pot cumpara cartele pentru o zi, la un pret de 120 Kunas, sau una valabila o saptamana pentru 220 Kunas.